dimecres, 23 d’octubre del 2013

Sessió 5: Reflexions entorn a Educaline Tools

Un altre recurs tecnològic – educatiu que ens ha facilitat la professora ha estat el llibre digital. En aquesta entrada, exposaré unes breus reflexions entorn a aquest recurs digital educatiu . Fins ara, havia sentit a parlar sobre aquests llibres, però no sabia concretament a què es referien. Avui he tingut la oportunitat de poder conèixer-los una mica més. 
Els llibres digitals  que hem utilitzat han estat els del següent link: http://profesor.educaline.com/index.php/default/index 

Els llibres digitals fan la mateixa funció que qualsevol llibre de text escolar; presenta una sèrie de continguts educatius però la diferència és que  ho fa en versió digital.  Un fet que permet que siguin consultats des de qualsevol lloc a través d’ordinadors, mòbils,  lectors de llibres digitals o iPads entre d’altres.  En particular, el recurs educaline tools et permet, a més de visualitzar i interactuar amb els continguts que disposa sobre diferents branques de coneixement, crear presentacions i afegir tasques, sempre i quan siguis un usuari registrat, ja que sinó tan sols pots explorar la plataforma. Cal afegir que per poder utilitzar més recursos de l’activitat com ara descarregar material off line és necessari adquirir una llicència.   
Per centrar-nos en una temàtica, el meu grup ha escollit les lliçons de vocabulari anglès del nivell C1-C2, ja que hem sentit curiositat per conèixer que ofereix el recurs a aquelles persones que tenen un nivell avançat d’anglès. Aquest nivell, consta de 420 continguts destinats al col·lectiu que s’emmarca dins d’aquest nivell.
Un cop dins de l’apartat hem triat la unitat didàctica 9 com a exemple per analitzar en aquest post, referida a Idioms and expressions, la qual constava de 21 recursos per realitzar activitats pràctiques.

Com es pot observar, cada activitat consta d’un enunciat que dóna indicacions sobre com realitzar l’exercici, el qual a més de llegir-lo el pots escoltar a través d’un àudio. En particular, l’exercici de la imatge 1, consisteix en completar els espais en blanc amb les paraules que hi ha a sota. Per saber quina paraula encaixa al buit es permet escoltar un àudio sobre la frase.
A la cantonada dreta, hi ha tres icones que es refereixen a check, show the answers and reset respectivament. És a dir, la correcció, mostrar respostes i refer l’activitat. 


Imatge 1

Un cop presentades unes pinzellades del que es pot trobar a Educaline Tools, a continuació es valorarà l’eina digital com a recurs educatiu.  



















 Així doncs, aquesta eina pot tenir un seguit de potencialitats però no cal perdre de vista aspectes negatius com els presentats a la graella anterior, els quals poden arribar a perjudicar els resultats d’aprenentatge i el propi ús de la eina educativa digital. Malgrat això, penso que es poden utilitzar a les aules sempre i quan es faci sota la supervisió del professor i com a eina complementària d’aprenentatge. 

Tanmateix, considero que quan es tracta de persones adultes aquest recurs pot ser una eina amb molt potencial de cara a l’autoaprenentatge. Per tant, convido a qualsevol que estigui interessat en reforçar el seu nivell d’anglès, a provar les activitats que es presenten en aquest recurs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada